Provinciebaan 64 A, 2470 Retie  |  Dr. -Van de Perrestraat 7, 2440 Geel

Vrijstelling van uw jaarlijkse FAVV-heffing

Gepubliceerd: 17 november 2020

Vrijstelling van uw jaarlijkse FAVV-heffing

(horecasector of in de ambulante detailhandel)

 

Beste klanten,

Naar aanleiding van de problemen veroorzaakt door COVID-19 heeft de federale overheid beslist om een budget van €10,6 miljoen euro vrij te maken ter ondersteuning van de getroffen professionelen. In die context kent het FAVV aan uw onderneming(en) die hoofdzakelijk actief is (zijn) in de horecasector of in de ambulante detailhandel een vrijstelling toe van de jaarlijkse heffing voor 2020 op basis van de activiteiten die werden uitgevoerd in 2019.

U kunt het bedrag van deze vrijstelling per inrichting gemakkelijk berekenen door de tabel met tarieven en de betreffende wettelijke bepalingen te raadplegen op de keerzijde van deze brief.

Indien u uw aangifte voor 2020 al heeft ingediend, uw factuur al heeft ontvangen en, in voorkomend geval, uw jaarlijkse heffing al heeft betaald, dan zal het FAVV alles in het werk stellen om een creditnota naar u te verzenden en zo snel mogelijk over te gaan tot de terugbetaling van dit bedrag.

Indien u na 15 januari 2021 echter van mening bent dat u niet heeft kunnen genieten van de bovenvermelde maatregelen, dan kunt u het contact center bereiken via het nummer 02/211.99.00 van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u30 of kan u een e-mail sturen naar heffingen@favv.be.

Voor bijstand, vragen, opmerkingen kan u contact opnemen met Jille (jille@kamabvba.be) of uw dossierbeheerder.

 

Meer nieuws